Postani član

0

Godina udruženja

O NAMA

Udruženje Kardiovaskularnih Hirurga Srbije – UKVHS, osnovano je 14. decembra 2001. godine, u Beogradu.

Inicijativa za osnivanje pokrenuta je od strane hirurga tadašnjeg Instituta za Kardiovaskularne bolesti Kliničkog Centra Srbije, a podržana je od strane kolegijuma naših najznačajnih ustanova.

Kasnije, naslednici ovog Instituta, a nekada Druge hirurške klinike, Klinika za kardiohirurgiju i Klinika za vaskularnu hirurgiju.

Osnovni cilj UKVHS je naučno i stručno povezivanje lekara i saradnika koji se bave kardiovaskularnom hirurgijom i srodnim disciplinama, u zemlji i inostranstvu.

Pored pomenutog, Udruženje namerava da putem otvorene saradnje sa društvenom zajednicom, pravnim i fizičkim licima, omogući unapređenje i promociju ove izuzetno važne grane medicine.

Prezentacijom dostignuća naše kardiovaskularne hirurgije u Evropi i svetu, UKVHS će dati svoj najbolji doprinos uključivanju naše zemlje u međunarodnu zajednicu.

Ubeđeni da jedino zajedničkim, nesebičnim angažovanjem, možemo srpskoj Kardiovaskularnoj hirurgiji i medicini da obezbedimo prosperitet i mesto koje zaslužuje, najsrdačnije pozivamo sve kolege i druge zainteresovane da se pridruže UKVHS.

Postani član

Zašto biti član UKVHS?

Kao clan Udruženja imate mogućnost da se usavršavate i kontinuirano edukujete, kao i da proširite mrežu svojih poslovnih kontakata kako u našoj zemlji tako i u inostranstvu. Članovi Udruženja isto tako imaju priliku da doprinesu razvoju i unapređenju kardiovaskularne hirurgije.

Ko može postati član?

Član može postati svako poslovno sposobno lice,nezavisno od godina starosti,po profesiji kardio ili vaskularni hirurg sa teritorije Republike Srbije. U rad udruženja kao aktivni članovi mogu se uključiti, pored kardio I vaskularnih hirurga, i interventni radiolozi, kardiolozi i anesteziolozi, ali su dobro dosli i doktori drugih specijalnosti koji učestvuju u lečenju kardiovaskularnih bolesnika. Udruženje je otvoreno i za širu i intenzivniju komunikaciju sa lekarima opšte prakse (o tome više uskoro). Udruženje je otvoreno i za sve privredne, naučne, obrazovne i druge organizacije, kao i ostala pravna i fizička lica koja žele da doprinesu udruženju.

Kako postati član?

Član Udruženja postajete popunjavanjem prijave koju možete preuzeti na ovoj strani. Za sve dodatne informacije i pitanja obratite se Ass. dr. Igoru Končaru (dr.koncar@gmail.com).