Događaji

Prijava za 9. kongres Udruženja kardiovaskularnih hirurga Srbije

Drage koleginice i kolege,
Članovi Udruženja,

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će se Deveti kongres Udruženja kardiovaskularnih hirurga održati 05-07.11.2020 godine u Novom Sadu (Master kongresni centar Novosadskog sajma).

Naučni program će biti akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Republike Srbije i obilovaće predavanjima naših nacionalnih eksperata iz adultne i dečije kardijalne i vaskularne hirurgije ali i iz anesteziologije, interventne radiologije, kardiologije. Očekujemo takođe inostrane goste, posebno kolege iz regiona. Kao i prethodnih godina, organizovan je paralelni program za medicinske sestre i tehničare odnosno perfuzere (informacija će uskoro uslediti). Priliku da prikažu svoje radove imaće i naši mladi hirurzi/istraživači koji će se boriti i za nagradu najboljeg, a po prvi put ćemo primati i abstrakte na engleskom za kolege iz inostranstva.

Pozivamo Vas da prijavite svoj abstrakt najkasnije do 01.06.2020 godine u standardnom formatu do 300 reči.

Za predavače po pozivu obezbeđena je besplatna registracija, dok za sve članove udruženja nudimo stipendiranu kotizaciju te Vas molimo da prilikom popunjavanja registracionog formulara navedete da želite stipendiranu registraciju.

Prijave su moguće preko linka: https://forms.gle/XUWE8Wiqosc4UNQJ9

Udruženje kardiovaskularnih hirurga Srbije je osnovano 2001 godine sa idejom da okupi domaće eksperte iz ove oblasti ali i unapredi i promoviše domaću kardiovaskularnu hirurgiju gradeći uspešnu saradnju sa kolegama iz regiona i Evrope. Udruženje je postavilo plan organizacije nacionalnog kongresa svake treće godine sa ciljem da domaćoj javnosti prenese najnovija dostignuća objavljena u tom periodu. Proteklih osam kongresa protekli su uspešno, a film i fotografije sa Osmog kongresa možete videti na linku: http://srscvs.org/galerija/kongres-2017/

Srdačno Vas pozdravljamo
Prof. Dr Dušan Kostić, Predsednik
Doc. Dr Igor Končar, Generalni sekretar

Prof. dr Vladan Popović, Organizacioni odbor
Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, Sremska Kamenica